Süspansiyon Bölümü
Her ay düzenli bir şekilde yaptırmanız gereken süspansiyon testlerinde bazı ölçümlere yer verilmektedir. Dört tekerleğin en az çekiş kuvvetinin hesaplanmasında, en az tutuş frekanslarının belirlenmesinde, araçların ağırlıklarının ölçülmesinde, her bir tekerleğe ne kadar ağırlık geldiğinin ölçümlerinde bu testlere başvurulmaktadır. Sarsıntının çok daha az seviyelerde olması için önemli bir alan şeklinde yorumlanacak olan süspansiyonların düzenli çalışması için amortisör ve lastik takozlarında herhangi bir arızanın bulunmaması gerekmektedir. Araçlarda lastiklerin dahi bu sisteme dahil olduğunu unutmamalısınız.
Engebeli yollardan geçerken herhangi bir sarsıntıyı yaşamamanız için tümseklerin ya da çukurların seviyelerine göre tekerleğin hareket etmesini sağlamaktadır. Bu alanda yer verilen yayların, tüm darbeleri daha yumuşatılmış bir şekilde ileteceğini görebileceksiniz. Bu da yol esnasında sarsıntı yaşamanızı ve direksiyon hakimiyetinizi kaybetmenize neden olacak faktörleri yok etmektedir. Darbeyi ters yöne içerken, aracın fırlatılmasını engelleyecek amortisörlerden yardım alan süspansiyon sisteminin önemli parçaları bulunmaktadır.
Toplamda 5 grupta incelenebilecek olan parçalar yay, askılar, denge çubukları, rotiller ve amortisör alanları şeklindedir. Bu nedenle gerekli kontrollerin ve analizlerin yapılmasının ardından bu kısımlara dair son durumlar hakkında bilgi verilmektedir. İkinci el araç alımlarında süspansiyon sisteminin ne denli verimli olduğunu görmek için ekspertiz hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Araçları almadan önce arızalı parçaları hakkında fikir almanız açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguluyoruz. Hatalı araç alma ihtimalini azaltacak olan raporlarımızda süspansiyon sistemlerine ve diğer alanlara dair bilgileri ayrıntılı şekilde elde edebilirsiniz.